Optionale gradinite/scoli

Clay Play Ceramica  organizeaza activitati creative, de indemanare si dezvoltare personala care ii ajuta pe cei mici sa cunoasca mediul inconjurator, sa experimenteze, sa exploreze senzatii noi… Totul in joaca!

Scopul atelierelor este de a produce o echilibrare in dezvoltarea copilului, de a asigura libertate de exprimare si manifestare a dorintelor, trebuintelor, nevoilor, opiniilor, atitudinilor sale.

Copiii invata sa-si foloseasca imaginatia, sa interactioneze cu ceilalti, sa faca alegeri, sa observe, sa asculte, sa se joace si sa se bucure… Se pune accentul pe comunicare, relationare, integrarea in grup, dezvoltarea creativitatii, intarirea increderii in sine.

Optionalele noastre se organizeaza in locatia dvs, o data pe saptamana sau bilunar, cu un minim de 8 copii inscrisi.

Durata unei activitati este de o ora.

Costul unui optional este de 25 lei/sedinta/copil.

Toate materialele si instrumentele necesare desfasurarii activitatilor sunt asigurate de catre noi.

Optional modelaj in lut

Modelajul  ajuta copilul sa-si exprime propriile trebuinte si trairi afective, face apel la sentimentele copilului si antreneaza activ latura psihicului sau. Studiile intreprinse, ca si experienta practica evidentiaza faptul ca activitatile artistico- plastice exercita o influenta benefica asupra formarii personalitatii prescolarilor, nu numai pe plan estetic, ci si pe plan moral, afectiv, intelectual.

Detalii si tematica

Se lucreaza cu lut (material natural, nontoxic) si apa, pe o planseta speciala. Fiecare ora va aborda o alta tematica in functie de varsta copiilor.

Copiii se vor familiariza cu instrumentele de lucru, vor invata cum sa pastreze proportiile, miscarile elementare in modelaj, cum se imbina doua parti ale unui obiect si  cum se finiseaza iar dupa caz, vor picta si/sau decora obiectele create.

Varianta 1 -Obiectele create vor fi arse in cuptorul nostru special pentru ceramica si vor putea fi pictate mai apoi la clasa cu tempera sau culori acrilice.

Varianta 2 – Obiectele create pot fi pictate in aceeasi sedinta cu culori acrilice si luate de copii acasa.

 

Kids making Art

Pentru ca niciodata nu suntem prea mici sa invatam despre marii artisti ai lumii si pentru ca imaginatia, creativitatea si simtirile pure sunt la un nivel inalt la varste fragede, ne propunem ca pe sa abordam orele de Arts and Crafts intr-o maniera in care sa imbinam creativitatea cu setea de cunoastere a celor mici, ducandu-i in fiecare luna prin diferite curente artistice si bucurandu-ne in acelasi timp de creatiile proprii!

Detalii si tematica:

Vom cunoaste mari artisti ai lumii si curentele artistice din care au facut parte si vom recrea operele lor prin activitati de pictura, colaj si modelaj: impresionismul –  Renoir, expresionismul abstract – Jackson Pollock, Minimalismul – Frank Stella, neoplasticismul – Mondrian, cubismul- Picasso, Post impresionism  Van Gogh etc

La sfarsitul fiecarei sedinte copiii vor lua acasa operele create.

Activitățile creative le dezvoltă copiilor potențialul creativ și îi stimulează să experimenteze fără a le fi teamă de greșeli. Prin arta copilul isi poate manifesta trairile atunci cand nu le poate exprima, sau pur si simplu nu gaseste cuvintele potrivite pentru a o face. 

Procesul creativ lasat liber ajuta la eliberarea conflictelor interioare, la dezvoltarea abilitatilor de interrelationare, reduce stress-ul si creste increderea in sine, creste rabdarea si concentreaza atentia,  ajuta la dezvoltarea musculaturii fine, la coordonarea miscarilor degetelor si mainii, la formarea spiritul de observatie, la dezvoltarea memoriei vizuale si imaginatiei.