Ateliere Modelaj

ATELIERE DE MODELAJ CLAY PLAY TRY ME…LIKE ME


Ateliere de modelaj- ceramica neolitica pentru adulti si copii peste 8 ani

Inainte de aparitia rotii de olarit, acum 4-5 mii de ani, vasele din ceramica erau lucrate manual, pe o rotativa care se invarte la mana, din suluri de lut care sunt cu migala puse unul peste altul, apoi lipite, subtiate si finisate. Aceasta tehnica de modelaj- tehnica neolitica- se mai foloseste si in ziua de astazi, diversitatea formelor, marimilor si texturilor create fiind nelimitata.

In prezenta unui trainer vei invata sa

-cunosti instrumentele cu care vei lucra (rotativa, calandru, ebosoare, debosoare etc)

-pregatesti lutul

-pregatesti baza (fundul) vasului pe care il vei crea, cu ajutorul sucitorului sau al calandrului

-modelezi un sul din lut de diferite grosimi

-lipesti fiecare sul in parte pentru a putea ridica vasul

-folosesti intrumentele de lucru (ebosoare) pentru a da vasului forma dorita

-finisezi vasul creat

-pictezi folosind engobe (culori de pamant, speciale pentru pictura pe lut nears) sau sa folosesti diferite alte tehnici de decorare

Vasul pentru a putea fi pictat este necesara o alta sedinta la interval de maxim o saptamana, engobele nefiind recomandate sa se aplice pe vasul prea ud. Dupa prima ardere, care se face dupa ce vasul este bine uscat (aprox 5-10 zile), acesta se poate glazura sau picta cu culori acrilice. Glazura (smaltul) necesita inca o ardere la 1050-1100 grade.

Daca vrei sa faci o canuta sau un bol, o vaza care sa tina apa, acestea trebuie glazurate. Ceramica decorativa insa nu necesita neaparat glazurare.

Poti veni singur sau cu prietenii, cand ai tu timp si pofta de joaca sau poti veni la unul din atelierele organizate de noi. Trebuie doar sa ne suni inainte sa fii sigur ca nu avem altceva programat in perioada respectiva.

Costul unui atelier este de 35 lei/o ora. Pentru a picta/ glazura obiectul creat este necesara inca o sedinta.

Toate materialele si instrumentele de lucru sunt asigurate de noi, nu trebuie sa aduci nimic, decat creativitate si voie buna! Costul atelierului include si arderea piesei/pieselor create. Obiectele arse pot fi ridicate in 2-4 saptamani de la atelierul nostru!

Ateliere de Modelaj in lut pentru copii si adulti

Te invitam sa cream impreuna figurine, personaje fantastice, animalute, floricele, fluturasi, tablouri… limita este doar imaginatia!

Modelajul este activitatea prin care lutului i se dau diferite forme pana se ajunge la forma dorita. Activitatile de modelaj, intre alte activitati artistico plastice ,sunt pentru copil o modalitate de a-si imbunatati coordonarea miscarilor degetelor si  mainii, de a-si forma spiritual de observatie, de a-si dezvolta memoria vizuala si imaginatia.

Modelajul  ajuta copilul sa-si exprime propriile trebuinte si trairi afective,face  apel la sentimentele copilului si antreneaza activ latura psihicului sau

Vei invata sa:

-framanti lutul

-intinzi o foaie cu sucitorul sau calandrul

-miscarea circulara si translatorie  care stau la baza modelajului

-lipesti doua bucati de lut

-sa folosesti diferite instrumente de lucru (ebosoare, debosoare etc)

-sa pictezi obiectele create folosind diferite tehnici de pictura pe lut

Costul unui atelier este de 35 lei/ora.

Toate materialele si instrumentele de lucru sunt incluse. In aceeasi sedinta poti picta obiectul creat folosind culori acrilice si il poti lua acasa. Sau poti sa alegi sa il lasi la noi sa il ardem pentru a ii oferi durabilitate apoi sa il pictezi acasa, in timpul tau liber. Costul atelierului include o ardere.

Obiectele arse pot fi ridicate in 2-4 saptamani de la atelierul nostru

Ateliere de pictura pe ceramica – pentru toate varstele

Pictam cu culori acrilice pe ceramica românească, din lut ars în cuptor, prelucrată manual in atelierul nostru cu talent si măiestrie.

Piesele de ceramică au diverse forme si dimensiuni (magneți, tablouri, farfuriute, boluri etc.), simple sau decorate cu diferite elemente sau detalii fine. Le poti picta din imaginatie sau putem alege impreuna o tematica. Orice ai alege, vei pleca acasa cu un obiect unicat, facut chiar de tine!

Costul unui atelier depinde de obiectul ales sa il pictati.

Toate materialele si instrumentele de lucru sunt incluse.

Nota

1)Workshop-urile noastre au scopul de a vă familiariza cu tehnicile de lucru cu argila, de a vă re-conecta cu arta ceramicii și a îi descoperi măiestria. Scopul final nu este un vas perfect ci de a descoperi potențialul creator din fiecare, de a vă bucura de adevărate momente de magie!
2)Vă veți murdari… Mâinile voastre vor fi pline de lut. Avem sorturi care vă vor proteja hainele,  însa de preferat ar fi sa nu vă îmbrăcați cu cele mai bune haine, chiar daca lutul se curăță usor de pe acestea.

3)În cazul in care aveți părul lung vă recomandăm să îl strângeți. De asemenea unghiile lungi vă pot încurca puțin, deoarece pot zgâria piesele la care lucrați.